Decemberactiviteiten in Ontmoetingsclusters

De ontwikkelingen van de Ontmoetingsclusters worden meer en meer zichtbaar in Enschede. In september was er de geslaagde Kick-Off van het nieuwe schooljaar in Ontmoetingscluster Schreurserve. Ondertussen draait Thuis @ Rigtersbleek op volle toeren met positieve resultaten – hierover later meer nieuws. En ook achter de schermen wordt er volop gewerkt aan nieuwe initiatieven, ontwikkelingen en activiteiten.

Kerstmarkt
In de decembermaand zijn er drie kerstactiviteiten op verschillende locaties en in samenwerking met meerdere partijen. Eerder kondigden we al aan dat er op vrijdag 14 december een kerstmarkt plaatsvindt op Ontmoetingspark ’t Wageler bij CVV Achilles. Lees hier alles over deze kerstmarkt >>>

Kerstactiviteiten Ontmoetingsclusters EnschedeKerstkaarten
Op woensdag 12 december gaan leerlingen van basisschool Bonifatius op bezoek op het Ontmoetingshuis van Liberein in Ontmoetingscluster ’t Wageler. De 28 kinderen uit groep 8 gaan deze dag kerstkaarten maken voor de bewoners en cliënten van Liberein Klaaskateplein. Zij worden verdeeld in vier groepen en zo worden alle vier locaties bezocht door de leerlingen. Op de locatie ‘De Marke’ is er bij de bewoners sprake van dementie en op locatie ‘De Brink’ verblijven ouderen om te revalideren, bijvoorbeeld na een heupoperatie. In de huiskamers worden, samen met de bewoners en cliënten, kerstkaarten gemaakt. Dit uiteraard onder het genot van een lekker warm drankje en wat lekkers.

Gracia van der Boon: “Op de basisschool hebben de kinderen stilgestaan bij het bezoek aan de ouderen en onder andere informatiegegeven over wat dementie is. Niet alleen het bezoeken van de ouderen met dementie, maar ook de educatieve waarde van deze ontmoeting is enorm waardevol. We kijken dan ook uit naar deze leuke activiteit zo voor de kerstdagen.”

Jorrit Woudt Ontmoetingsclusters EnschedeKerst samenzang
Ontmoetingshuis Liberein Florapark, gelegen in Ontmoetingscluster Schreurserve, is op donderdag 13 december een plek waar ouderen en kinderen samen kerstliederen gaan zingen. De kinderen uit groep 4 en 5 van basisschool De Fontein brengen met z’n allen een bezoek aan de ouderen. Gracia van der Boon over deze activiteit: “Om 10.00 uur komen de eerste kinderen om de ouderen uit hun woningen op te halen om ze vervolgens te begeleiden naar de koffieruimte. Hier schenken ze koffie en thee in voor de ouderen en sluiten de andere twintig leerlingen ook aan. Wanneer de ouderen en kinderen tijdens het koffiemoment kennis hebben gemaakt met elkaar gaat het programma verder. Jorrit Woudt (foto) komt langs en onder zijn muzikale begeleiding worden klassieke kerstliederen gezongen. Een prachtige samenzang met jong en oud! Dé manier om deze jonge kinderen met de ouderen in contact te brengen. Een muzikale ontmoeting die uiteraard helemaal in het tekenstaat van de kerst.”


Ontmoeting, verbinding & samenwerking in december met o.a. deze partijen:  

Logo LibereinCVV Achilles Enschede