Een emmer vol liefde

Thuis@ op Ontmoetingspark Rigtersbleek biedt een thuis aan kinderen die ofwel geen fijn thuis hebben of door (gedrags)problemen niet goed thuis kunnen zijn. Ze vinden er een fijne plek, liefde, aandacht en vriendjes. Thuis@ zet zich normaal gesproken in om deze kinderen in hun eigen wijk op te vangen en zich thuis te laten voelen. Helaas is ook de voorziening Thuis@ voorlopig ook gesloten.

 

In deze lastige tijd waarin we zoveel mogelijk thuis moeten blijven, moeten deze kinderen die fijne plek dus missen. Maar dat wil niet zeggen dat er geen liefde of aandacht meer is. In tegendeel! Via videobellen houdt begeleidster Diana Bos regelmatig contact met de kinderen. Ook met de ouders houdt ze de lijntjes kort. Tot nu toe gaat het in de meeste gevallen redelijk. Dus kwam het idee om de liefde en aandacht van Thuis@ te delen met anderen. Veel ouderen dreigen eenzaam te worden of in een sociaal isolement te raken. Zeker nu mensen in verpleegtehuizen ook geen bezoekers mogen ontvangen.

 

Actief en betrokken bij de wereld 

De kinderen van Thuis@ maken daarom in hun eigen huis kaarten, tekeningen en knutselwerkjes voor ouderen. Diana: "Zo blijven ze actief thuis en zijn ze toch betrokken met ons, met elkaar én bij de wereld om hen heen." Twee zusjes hebben bijvoorbeeld een hele stapel A5-tekeningen gemaakt. Diana heeft ze vervolgens allemaal los in een envelop gedaan om het extra feestelijk te maken. Eén van de oudere jongens had eerst niet zo’n zin. “Heb geen spullen, weet niet wat ik moet doen” was zijn reactie. Diana stelde aan hem voor dat hij dan een gewoon vel papier zou nemen en daar iets leuks op zou schrijven. Schoorvoetend ging hij aan de slag. Toen hij echt op Facebook zag wat Diana zelf aan het maken was, raakte hij zo geïnspireerd dat hij naar de winkel is gegaan om knutselspulletjes te kopen. Trots vertelde hij Diana over de bloemetjes die hij had gekocht. Daar heeft hij hele mooie luxe kaarten meegemaakt. “Dat is toch fantastisch!?” stelt Diana met een trotse lach.

 

Post bezorgen

Liberein is één van de partners van Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede. Daarom werd één van hun locaties gekozen om de post te bezorgen. Het Florapark kreeg vorige week vrijdag zo’n zeventig kaarten en tekeningen om te verdelen onder haar bewoners. Door alle coronamaatregelen was het bezorgen van de post helaas wat onpersoonlijk. Diana: “Alles moest in een emmer worden gedaan. Maar we weten gelukkig zeker dat die emmer overliep van liefde, aandacht en verrassingen! Zo hadden de bewoners letterlijk en figuurlijk een Goede Vrijdag!”.

 

Ook meedoen?

De eerste lading post is afgeleverd, maar de actie gaat nog gewoon door. Dus wil jij ook iets betekenen voor ouderen en/of eenzame mensen in onze samenleving? Knutsel, schrijf, plak of kleur dan een kaart of tekening en doe hem in de brievenbus bij v.v. Rigtersbleek [G.J. van Heekstraat 15, 7521 EB Enschede]. Wij bezorgen de post dan bij locaties van Liberein.

 

Samen kunnen we vele emmertjes laten overlopen van liefde en aandacht!