Kerstkaarten voor bewoners Liberein

Op woensdagochtend 12 december hebben leerlingen van basisschool Bonifatius kerstkaarten voor én met de bewoners van Liberein Klaaskateplein gemaakt. Een kort verslag van deze mooie ontmoeting door Gracia van der Boon, coördinator events Ontmoetingsclusters Enschede.*

 

Op de tafels liggen scharen, papier, lijm, stiften &  glitters. De kinderen uit groep 8 zitten klaar in de huiskamers van de vier afdelingen: De Brink 1 en 2 & De Marke 1 en 2. De huiskamers zijn gezellig ingericht in kerstsfeer en er klinkt kerstmuziek op de achtergrond.

 

Juf van Bonifatius: “Deze ochtend stond er eigenlijk een taalles op het programma,
maar zo’n activiteit is erg waardevol voor de kinderen en daar maken we dan ook graag tijd voor!”

 

In kleine groepjes zitten de kinderen tussen de ouderen aan tafel. Bij De Brink  1 en 2 maken de kinderen samen met de ouderen een kerstkaart. Bij De Marke 1 en 2 maken de kinderen een kerstkaart voor de ouderen. De ouderen op De Marke lijden aan dementie. Ze genieten er zichtbaar van om de kinderen om zich heen te hebben.

Jip maakt een mooie kerstkaart voor mevrouw Pietersen. Ze gaat de kaart aan haar dochter geven en Jip moet erop schrijven dat mama van haar houdt. Een andere dames is zo blij met haar kaart, dat ze aan de leerling vraagt om haar naam erop te zetten: “Deze kaart komt in mijn woning te staan!”, zegt ze verheugd.

 

De kinderen maken ook kerstkaarten voor de bewoners die niet aanwezig zijn. Samen brengen ze deze langs de woningen, voordat ze vertrekken. De kinderen, onder de indruk van de mooie ochtend, nemen afscheid van de ouderen. De ouderen hebben zichtbaar genoten en vinden het niet makkelijk om afscheid te nemen van de ouderen: “Eén van de heren houdt de hand van een kind vast om hem te bedanken, en vindt het moeilijk om los te laten.”

Wilma Phielix, activiteitenbegeleidster bij Liberein Klaaskateplein, kijkt met een meer dan tevreden gevoel terug op de activiteit: “We willen als locatie meer integreren met de buurt en dit is een hele mooie manier. Ontmoeting tussen jong en oud is mogelijk en waardevol. Het was voor ons en de bewoners al met al een zeer geslaagde middag! We hopen in de toekomst vaker soortgelijke activiteiten samen te mogen organiseren.”

Een prachtige en waardevolle ontmoeting wederom tussen de ouderen en kinderen in Ontmoetingscluster ’t Wageler! Het plezier en de dankbaarheid waren groot en vraagt opnieuw om een volgende ontmoeting. In 2019 gaan we voor nog meer speciale momenten en mooie verbindingen in Enschede. 

* Alle namen in dit artikel zijn fictief


LEES OOK

Decemberactiviteiten in Ontmoetingsclusters