Kinderen brengen bezoek aan kinderboerderij

Op slechts een paar honderd meter vanaf het Ontmoetingspark Enschede Zuid is er een mooie plek voor kinderen uit de wijk te vinden: de kinderboerderij! Samen met begeleiders Naomi en Yassir gingen een paar kinderen van Thuis@Enschede Zuid afgelopen week een bezoek brengen aan Kinderboerderij De Wesseler.

Ondanks dat het weer niet echt mee zat hadden de kinderen veel zin in het uitstapje. Het was niet voor het eerst dat ze richting het Wesselerbrinkpark gingen en wisten dus wat ze voor leuks konden verwachten.

Eenmaal aangekomen bij de kinderboerderij namen de kinderen een kijkje bij de verschillende dieren. Buiten zijn er ezels, geitjes, hangbuikzwijnen, kippen en allerlei vogels. Binnen is er ook van alles te zien en beleven. Er is een speciale hoek waar er met konijnen geknuffeld kan worden en er zijn zelf verschillende reptielen aanwezig.

 

Aaien & borstelen

Een vriendelijke medewerker van de kinderboerderij kwam naar de kinderen toe en vroeg of ze de ezels wilden borstelen. Dolenthousiast waren de kinderen die inmiddels nog niet vertrokken waren naar de leuke speeltuin. Na het borstelen ging de medewerker ook nog even met de kids naar de kippen. Hij hield in het ren één van de vele kippen vast, zodat iedereen haar even kon aaien. Best spannend voor sommigen!

Na afloop sprak Naomi nog even met de medewerker of de kinderen vaker langs mogen komen én misschien zelfs wel mee mogen helpen op de kinderboerderij. Dit wordt nog vervolgd …