Ondanks alles … doorgaan

Misschien heeft u het wel eens meegemaakt. Je zit in een rijdende auto of rijdende trein en plots gaat er iemand heel hard op de remmen staan. De auto staat binnen enkele seconden stil. Ook bij een trein kan het gebeuren. Piepende remmen en geluid van asfalt of ijzer. Plotseling geen vaart meer en schrik … wat nu? Zo ging het ook met het coronavirus. Plotseling stond alles stil en mocht er niets meer. De persconferentie liet ons anderhalve meter van elkaar leven, geen grote groepen samen en de scholen dicht. Wat een schok … hoe moeten we nu verder?

 

Ook op de Ontmoetingsparken stond alles stil:

  • Geen Thuis@ meer
  • Geen gezellig samen zijn op het park;
  • Geen wedstrijden, training, walking football en andere sportieve activiteiten;
  • Geen lessen van de Entreeopleiding

 

Denkt u dat de mensen van de Ontmoetingsclusters Enschede bij de pakken neer zitten? Zeker niet! Bij ons blijft de trein voorwaarts gaan … Wanneer u het nieuws van ons hebt gevolgd dan heeft u kunnen zien dat de medewerkers trouw blijven aan de missie; ONTMOETEN, VERBINDEN & SAMENWERKEN. Die drie kernwoorden zijn voor hen ook nu volop de leidraad in al die dingen die wél kunnen.

 

In actie

Martijn Koop heeft evenals Diana Bos elke week contact met de kinderen van Thuis@. Telefonisch, dat wel, maar de betrokkenheid en de verbinding met de kinderen blijft. Begeleidster Diana Bos heeft de kinderen allemaal kaarten laten maken en bezorgde zo een emmer vol liefde bij Liberein. Ook is er voor de kinderen een paasattentie uitgedeeld, natuurlijk met in achtneming van de corona maatregelen; aanbellen, paar stappen achteruit en kort praatje. Ook met de studenten van de Entreeopleiding is, waar dat kan, zoveel mogelijk contact. Zowel vanuit het ROC van Twente als vanuit de Ontmoetingsclusters Enschede. Martijn Koop zette zich, samen met partijen uit de wijk, ondertussen ook in om de veiligheid te waarborgen op en rondom het Ontmoetingspark Enschede Zuid.

 

Zoeken naar verbinding

Regelmatig verschijnen artikelen over hoe het gaat worden na de coronacrisis. Zal het allemaal zo blijven gaan als voor de crisis? Zullen we echt naar een anderhalve-meter-samenleving gaan? Ik durf het niet te zeggen. Vaak is het zo dat na verloop van tijd alles weer op dezelfde maner doorgaat. Zo was het ook na de bankencrisis. Alles ging na verloop van tijd weer gewoon door. De kern van Ontmoetingsclusters Enschede is echter dat wij wel steeds door kunnen gaan. Onze uitgangspunten kunnen we dus gemakkelijk aanpassen. Wij blijven doorgaan met het zoeken naar verbinding. De mooie kaartjes die werden gebracht bij Liberein, waar veel oudere en wellicht eenzame mensen blij werden gemaakt, is daar een mooi voorbeeld van. Wij kunnen gelukkig doorgaan met de samenwerking met de verschillende partners.

 

Vanuit het bestuur willen we onze waardering uitspreken voor de medewerkers die allemaal, ondanks alles, hard bezig zijn om de doelen na te blijven streven en hun werk op een andere manier te doen. Geweldig. Dank jullie wel. Jullie laten echt zien dat Ontmoeten, Verbinden en Samenwerken ook onder andere omstandigheden toch in aangepaste vorm door kan gaan!

 

Jenne Wierstra
Voorzitter Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede

Jenne Wierstra