Paascadeautjes

De kinderen van Thuis@Rigtersbleek zijn al lange tijd niet meer welkom op het Ontmoetingspark Rigtersbleek. Dit heeft uiteraard alles te maken met de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Desondanks hebben de begeleiders nog wel regelmatig contact met de kinderen en de ouders/verzorgers. Hieruit blijkt ook dat er een band is ontstaan tussen elkaar, want ze missen elkaar

 

Even weer contact op gepaste afstand

Met de Pasen voor de deur was dit voor Diana Bos, begeleidster bij Thuis@Rigtersbleek, reden om een kleine attentie te maken. Diana: “Ik vond het een mooie gelegenheid om de kinderen, en ook hun ouders, te laten weten dat we aan hen denken. Ook was het fijn om hen even weer te zien en spreken. Dit uiteraard op de welbekende 1 ½ meter afstand door eerst het presentje neer te zetten, aanbellen en vervolgens een paar stappen naar achter zetten. Het was leuk om na afloop nog even de foto’s van de ouders te ontvangen met de blije gezichten van de kinderen!”

 

Gemis

Blij verrast was iedereen met het bezoek van Diana en het paascadeautje wat ze mochten ontvangen: “Ze vonden het zeer attent en het werd gewaardeerd. Allemaal hopen ze dat de kinderen snel weer naar het Ontmoetingspark mogen komen en dat ook de scholen weer van start gaan. De kinderen missen ons en de meesten missen zelfs school vertellen de ouders mij lachend … iets wat ze immers niet zo snel hadden verwacht. Maar het is ook zwaar geven ze aan. Voor nu is het nog te doen, maar heel veel langer moet het niet duren. Ik hoop dan ook dat wij snel weer onze diensten van Thuis@ kunnen oppakken en hiermee de ouders kunnen ontlasten en bovenal de kinderen weer de structuur aanbieden met onder andere de leerzame en sportieve activiteiten.”