Klimmen met Thuis @ Rigtersbleek

Met Thuis @ Rigtersbleek wordt er doordeweekse dagen een structureel programma aangeboden voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar. Alle kinderen uit de wijk zijn welkom en worden vermaakt door een professioneel, sportief, enthousiast en deskundig begeleidingsteam. Met dit aanbod worden kinderen uit de wijk ondersteund en begeleid op een veilige plek in hun eigen woonomgeving. Samen met kinderen uit de wijk, samen met de wijkcoach en samen met andere partners & begeleiders!

 

Naast de activiteiten die plaatsvinden van maandag t/m vrijdag tussen 14:00 tot 19:00 uur, is er tijdens de vakantieperiode een leuke externe activiteit voor de kinderen. Op vrijdag 4 januari werd er een bezoek gebracht aan het klimcentrum Arque. Het was een sportieve start van het jaar en naast een leuke activiteit, was het ook een leerzame bezigheid voor de twintig kinderen die aanwezig waren. Stagiaire Silke Olbach was aanwezig en zag mooie dingen plaatsvinden tijdens de activiteit. Een kort verslag van deze middag geeft mooi weer welke waarde (samen) bewegen kan hebben.

Na een lunch in Het Paviljoen van Ontmoetingspark Rigtersbleek gingen de kinderen, samen met de begeleiders, in de auto richting het klimcentrum. De groep werd warm welkom geheten door de medewerkers van Arque. Iedereen kreeg een klimgordel om te dragen. Vervolgens werd er een enthousiaste en duidelijke uitleg gegeven over het klimmen en het zekeren. Veiligheid stond voorop en met deze kennis op zak konden de kinderen beginnen met het klimmen. De groep werd splitste zich op, waarbij de een de klim waagde en de ander vrij ging spelen op de bovenverdieping.

 

Iedereen kreeg bij het klimmen de vrijheid om te kiezen welke wand ze ging trotseren. Best spannend voor de kinderen en het was nog niet zo makkelijk om de wand te beklimmen. Met wat motivatie van de begeleiders, en heldere instructies en aanwijzingen, ging het uitstekend bij iedereen en klommen ze allen ineens naar boven toe. Met veel plezier hingen ze aan de wand en bereikten ze de top. Het vertrouwen groeide, en door elkaar ook uit te dagen en stimuleren, werden steeds hogere wanden beklommen. Uiteraard kon een wedstrijdje op een gegeven moment niet uitblijven en daagden ze elkaar uit om zo snel mogelijk boven te komen. Teamwork en competitie gingen hand-in-hand!

 

Na intensief en enthousiast bezig te zijn was de energie op en de spanningsboog laag. Voldoen, tevreden en met een mooie ervaring rijker werd de activiteit afgesloten. De groep ging weer richting Ontmoetingspark Rigtersbleek en hier konden de kinderen nog even samen vrij spelen en de mooie middag laten bezinken. Al met al een hele leuke en geslaagde middag, waarbij het erg mooi was om te zien hoe de kinderen samenwerkten en hun grenzen keer op keer wisten te verleggen. Een waardevolle ervaring en een mooie les om mee te nemen voor ze!